Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на джанти.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на джанти.

Колеги, поръчал съм си 17-ки джанти, а в момента съм с 16-ки. Обаче един познат ме шашна че сега за 17-ките ще ми трябват други болтове. Джантите са си оригинални на Алфа 166? Има ли нещо вярно ?

Разлика в болтовете (дължината им) има в зависимост от това, дали джантите са железни или алуминиеви.
    Досега не съм чувал да има и разлика заради цолажа, освен ако 17 - ките не се нуждаят от изнасящи фланци, което пък се нуждае и от по-дълги болтове.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Става въпрос за алуминиеви джанти. Съмнявам се да имат нужда от изнасящи фланци, защото става въпрос за оригинални джанти. Благодаря, колега за бързия отговор!

Comment

Щом джантите отговарят на оригиналния офсет и централен отвор 58,1мм,значи няма проблем!Проблем може да имаш само с дупките по пътя,заради това че гумите които ще сложиш идват ниски!
        овчар

Comment

Повечето обяви, които съм гледал на колите и конкретно на 17-ките са с гуми 215/45/17. Аз мисля да сложа 215/55? Какво ви е мнението?

Comment

По документация размера е 225/45/17,защото при движение гумите ще опират в подкалниците!Единствения вариант е да се монтира регулируемо спортно окачване,но тогава няма да имаш возията на алфа 166,а като на голф и опел!
            овчар

Comment

Първоначално публикувано от dragonman Покажи съобщение
              По документация размера е 225/45/17,защото при движение гумите ще опират в подкалниците!Единствения вариант е да се монтира регулируемо спортно окачване,но тогава няма да имаш возията на алфа 166,а като на голф и опел!
              Аз съм с размер 225/50/17 и нищо не опира.Спрямо размер 215/55/17 разликата в диаметъра е 12 мм.Не съм пробвал как ще се отрази този по голям диаметър.
              До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6

Comment

Първоначално публикувано от plamenp59 Покажи съобщение
                Аз съм с размер 225/50/17 и нищо не опира.Спрямо размер 215/55/17 разликата в диаметъра е 12 мм.Не съм пробвал как ще се отрази този по голям диаметър.
                +1 за 225/50
                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Да,оригинално височината на гумите е до 50мм.,всичко останало е пърформанс!Освен това трябва да се има предвид и разликата между показанията на километража и ICS!
                  овчар

Comment

С 225/50 отклонението спрямо GPS e 1-2 км/ч.
                    С 225/45 оригинален размер, отклонението беше около 8км/ч.
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Аз карам с 215/55/16 - около 5-6% отклонение
                      С оригиналния размер 205/55/16 отклонението е още по-голямо... Вероятно заради 'сейфти ризънс', ама ми се струва множко
                      166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                      x145 1.6 boxer

Comment

Има нещо нередно,при мен показанията на километража и ICS съвпадат напълно!Това със спътниковото засичане не е съвсем точно,защото има известна инертност!
                        овчар

Comment

Първоначално публикувано от dragonman Покажи съобщение
                          Има нещо нередно,при мен показанията на километража и ICS съвпадат напълно!Това със спътниковото засичане не е съвсем точно,защото има известна инертност!
                          А кое е нередно?
                          И при мен съвпадат километраж и ICS.
                          И двете четат скоростта от АБС.
                          И двете мереха еднакво грешно с фабричната гума 225/45/17.
                          Освен по ГПС, съм го засякъл и на магистрала Тракия.
                          1-ви км. в 21:00 - нулиране на ICS и табло.
                          150-ти км в 22:00 - ICS показва средна скорост 160км/ч, таблото също толкова,но пробег.

Comment

Разбира се, че километража и ИЦСа показват едно и също.
                            Просто с фабричния размер има отклонение ок. 8-10%, което може да се намали ако се сложи гума с по-голям диаметър
                            166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                            x145 1.6 boxer

Comment

Километражът и ICS - ът трябва да показват еднакво. На някои ICS - и на които има достъп до сервизното меню (Dark + Clima) параметърът за скоростта на ICS - а може да се променя. Вероятно е направено именно за да се настрои да показва по-точно. Но това разбира се не влияе върху работата на километража.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X